Rensning 25 o 26 och vandring i Nackareservatet

Hur många måttband behöver man. Inte fem stycken i alla fall.



Jag gör mig av med ett idag och ett i morgon. En sak mindre varje dag. Börjar kännas riktigt kul det här projektet. Nästa rensningsrapport kommer på måndag.


Vandring i Nackareservatet

Igår tog bror min och Liten Hund o jag bussen till Hellasgården. Där prämiärfikade vi på uteserveringen och njöt i det härliga vårvädret. Kraftig blåst men ljumma vindar och växlande molnighet och ca 17-18 grader varmt. Perfekt för mig som inte tål värmen så bra.

Ifrån Hellasgården vandrade vi genom naturreservatet hemåt mot Älta.




Hellasgården, som är en friluftsanläggning, ligger vid Källtorpssjön, som är ett eldorado både vinter- vår- sommar och hösttid.
På vintern är isen plogad till en lång skridskobana och om man vill kan man efteråt basta och bada i
vaken som är upphuggen alldeles utanför bastun. Basta kan du göra året om och det finns flera motionsspår att välja mellan, med olika längder och olika svårighetsgrad. Tidigt på vårarna hittar du soldyrkarna på klipporna runt sjön och på somrarna finns det en härlig badstrand för familjer och andra på andra sidan sjön. Verkligen en härlig oas för Stockholmarna.




På vägen hem gick vi en bit på Sörmlandsleden som går alldeles förbi Sandasjön.  
Sandasjön är sportfiskarnas eldorado liksom naturisterna som vår och sommar invanderar varje liten klippa för solning helt utan kläder. Kändes lite konstigt i början innan jag visste om detta, när jag flera gånger nästan snubblade över nakna människor. Nu vet jag om det och bryr mig inte så mycket.




Liten Hund njöt extra av promenaden eftersom både matte och husse var med. Det blev varmt för honom men som tur är finns det en källa efter vägen. Hit kommer folk långt ifrån och fyller upp sina dunkar med färskt källvatten. Det finns en skopa så att även vi på två ben kan släcka törsten på färden. Här syns en bit av Sörmlandsleden. Jag kan lova att stigen var inte så här bred och löpte inte på så här plan mark hela tiden. Det var mycket att klättra upp och ner på klipporna runt sjöarna.


  

Till sist ett par bilder från trolska Strålsjön, vars barvänliga bad i ena änden av sjön är populär bland Ältaborna som bor söder om Ältavägen. Vi som bor norr om Ältavägen har den vackra Ältasjön i vår omedelbara närhet. Fast den sjön har jag lagt ut så många bilder på så det känns nästan tjatigt om jag skulle visa en bild till.

Kort sagt, jag bor i ett trevligt område med fantastisk natur inpå knutarna och bara 25 minuters bussresa in till storstaden. På den tiden jag jobbade kunde jag dessutom i rusningstid ta motorvägsbussen och vara inne i stan på en kvart.


Kommentarer
Postat av: Paula i pörtet

Hej, vilken fin dag ni fick i skogen! Jag kommer väl ihåg området och även Hellasgården. Hoppas inte alltför många hittar ut dit för det är ju skönt om det inte blir trängsel i skogarna! Det är det inte i mina skogar, träffar aldrig en levande själ!

Ha en skön helg nu, vi åker för att hälsa på Hasses barnbarn, 3 nya på 2½ år o en som ännu inte börjat!

Kram

2012-05-11 @ 22:22:55
URL: http://paulaz.se
Postat av: Sylvia Siverling

Så här års och på en vardag är det lugnt och fint i skogarna. Men på helgerna o sommartid är det mycket folk i farten. Vi är ju många i Sthlms-området som vill ut i naturen när vi kan och som inte har egna sommarställen. Det är på både gott och ont.

2012-05-12 @ 08:23:00
Postat av: Annika

Åh, vad du är duktig som rensar så ihärdigt!

Helt otroligt hur mycket man samlar på sig, oftast fler av samma slag - som på din bild.

Sköna bilder från promenaden!

2012-05-12 @ 08:28:12
URL: http://amatankar.blogg.se/
Postat av: Anonym

Åh, vad du är duktig som rensar så ihärdigt!

Helt otroligt hur mycket man samlar på sig, oftast fler av samma slag - som på din bild.

Sköna bilder från promenaden!

2012-05-12 @ 08:28:37
Postat av: Barbro Z

Vilka härliga omgivningar du har inom räckhåll. Jag håller med dig om att temperaturen är ganska så lagom just nu. Sol och värmeälskare som jag är, så måste jag ändå erkänna att för promenader är sommarvärme ganska påfrestande.



Har också påbörjat "ett kast om dagen" - tack för inspirationen.

2012-05-12 @ 08:46:26
URL: http://hitta.de
Postat av: Ingrid

Vilken härlig promenad ni gjorde i det perfekta vädret. Det blev så grönt i naturen att man nästan blev bländad. Idag är det inte lika fint.

Jag har inte tänkt så mycket på att skriva vår historia, men det är en bra idé. Jag får höra lite mer med mamma om hennes och mormor och morfars liv.

Ha det gott. Kram

2012-05-12 @ 09:37:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0