Sitter med nerfällda markiser och njuter

Det har varit sommar på riktigt ett par dagar nu. I varmaste laget för mig, men med nerfällda markiser sitter jag på balkongen och läser. Lyssnar på ljuden från barnen som leker på gården, kollar svalorna och måsarna som kretsar utanför mitt fönster och bara njuter. Tänk att man får ha det så här bra.  Mornarna är bästa tiden för Liten Hund och mig att  vara ute. Då tar vi långpromenden genom skogen till Flatensjön. På morgonen är inte heller myggen så ettrig, så det är dubbelt skönt. Kvällarna har en behaglig temperatur, men Liten Hund blir väldigt distraherad och okoncentrerad eftersom nästan alla som inte är på landet sitter ute och grillar. För de som inte har egen tomt har vi fina ställen på klipporna vid sjön och nere vid badplatsen dit man kan gå. Och det gör man!
 
Rensningen pågår för fullt. Det är så skönt när en sak går sönder, då har jag inget val, det är bara att göra sig av med den.
 
Så när underredet till mitt gamla balkongbord gick i två delar var det bara att bära ner det till grovsoporna. Innan dess hade det stått i källaren i ett par år:  "kunde kanske komma till användning".
 
Och när jag ändå var i farten med trasiga saker drog jag mig till minnes att dragkedjan på Liten Hunds övernattnings-necessär var trasig. Ibland sover Liten Hund borta, antingen hos min bror eller hos dagmamman när jag reser bort någon gång. Då har han sin necessär med sig där det finns kam och borste, fästingsborttagare, klolippare, registreringsbevis och försäkringspapper. Men nu strejkar dragkedjan och jag har fäst locket med en säkerhetsnål. Så bort med den.
 
     
Rensning 78-79.
 
 

Kommentarer
Postat av: annika

Men han får väl en ny övernattningsnecessär nu då?
Skönt med promenader på morgon, men ibland är jag lite för seg för det..

Svar: Det är klart att Liten Hund skall ha en necessär! han får överta min gamla så köper jag en ny åt mig. Smart va?
sylviasblogg.blogg.se

2012-07-13 @ 21:59:25
URL: http://amatankar.blogg.se
Postat av: Barbro Z

Skönt att själv kunna välja tid för promenad och tid för vila. Det är en av flera saker jag uppskattar som pensionär. ;)

Svar: Håller med dig.
sylviasblogg.blogg.se

2012-07-27 @ 18:39:01
URL: http://hitta.de

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0