Gryningsljus eller skymningsljus

Liten Hunds promenader är på sådana tider, att när vi så här års tar morgonrundan har solen inte riktigt segat sig upp över trädtopparna. På eftermiddagen är den på väg ner bakom andra trädtoppar. Så mina promenadbilder tas i antingen "grynings-" eller "skymnings-"ljus. Men jag märker att det blir ljusare tidigare och tidigare på morgonen och att solen inte går ner lika tidigt som i december.
 
 
 
De senaste dagarnas hårda blåst har skapat intressanta mönster på Ältasjön.
 
 
 
 
 

Isberg m m

Kände mig hyfsat bra i mitt ben så idag blev det en lite längre promenad. Bäst att passa på, i morgon vet man inte hur det blir.
 
Nu sitter jag framför datorn med darriga ben, och går igenom dagens bilder.
 
Solen hade precis kommit upp en bit ovanför skogsbrynet, men fick kämpa med molnen om sin plats.
 
 
 
 
Så här års börjar mitt "isberg" att växa och ta form. Om man skall tala växt-språk så befinner det sig nu i knoppnings-stadiet. Vi har inte haft så många dagar ännu där det varit riktigt kallt.  Spännande är det i alla fall. Varför blir det is just på det här stället på berget och inte någon annan stans? Och varför blir somliga partier gula?
 
  
 
 

Närbilder

Naturen är full av  små underverk om man använder ögonen rätt och kryper tillräckligt nära. Det får jag uppleva varje dag när jag med kameran och Liten Hund tar mina morgonpromenader.
 
 
 
 

RSS 2.0